Apberget

Följ med till södra Indien!

Följ











Det här är bilder ifrån Hampi en stad som har ungefär 500 olika tempel utspridda över den steniga miljön som omger byn ett helt fantastiskt ställe, det fanns ett tempel högt uppe på ett berg där det bodde hundratals apor. Där satt jag några timmar i solnedgången.
Resten av bilderna är tagna i en fiskeby i Kerala som mest består av palmer och sand, och höga vågor!

Taj Mahal


Jakten på det gyllene lädret

































Jag kom nyss hem ifrån Indien. Det här är bilder ifrån norra delen av landet, i Kashmir. Där klättrade jag i berg och bodde i en bergsby. Det var helt fantastiskt.

/ Martin


Älskade Sverige




Kom hem till Sverige igår! Skall vara hemma över julen så nu blir det fest i Göteborg. Skall in till stan och träffa Emma för lite lussekatter. Det här har jag på mig:

Jacka Oasis
Klänning Neklo
Skor Acne

________________________________


Intervju från Göteborg Nonstop!


Neklo från Berlin till Sverige

2010-12-17 av Nico

Hennes smeknamn – Olken – baklänges blev Neklo. ”Det låter bättre” menar Jenny Brittberg, grundaren av webshopen och märket som säljer secondhandkläder och remake klänningar från Berlin.

Sommaren 2009 liftade hon och en kille vid namn Gabriel som hon träffat 2 gånger tidigare, ner till Berlin, låste in sina väskor på Alexanderplatz och gick ut i natten med 1000 svenska kronor på fickan. De träffade en tysk grafiker som erbjöd dem att stanna över natten men som blev två veckor. Ett år senare bor de nu i Berlin, driver sajten Neklo och verkar ha det helt okej.  ”Vi trivs bra här, känns kreativt och så” säger Jenny.

Jenny, Gabriel och Jennys bror Martin utgör arbetsgruppen bakom Neklo med Berlin som utgångsläge. ”Martin har sedan starten varit i Indien men han ska ansvara för herravdelningen som strax drar igång, dessutom så driver vi bloggen olfa ihop” berättar Jenny.

Utöver sajten så hänger de mest runt i Kreuzberg och Prenzlauer Berg, käkar döner och går på ryska restauranger. ”En favoritgata är annars Weserstrasse i Neukölln, den är ungefär som Andra lång och ligger ungefär fem minuter från våg lägenhet, vilket inte gör den sämre precis.”

Att beställa en klänning från Neklo fungerar ungefär som att beställa en klänning från H&M. Skillnaden ligger i att varje plagg bara finns i ett exemplar och att allt sys och paketeras i Berlin. ”Vi ger alla möjligheten att få de plagg de är intresserade av sydda efter deras egna mått vilket är en stor fördel då varje klänning är unik”.

Neklo startade för bara några veckor sedan men har ändå ambitionen att öka utbudet och utveckla verksamheten. ”För tillfället är vi en rätt liten verksamhet eftersom att det bara är jag som syr” förklarar Jenny. ”Men något som jag rekommenderar till andra om de ska starta eget är att flytta! Du kommer iväg, kan koncentrera dig och förhoppningsvis jobbar du i en mer kreativ miljö.”

www.neklo.se

________________________________________________________________________

Artikel från Göteborg Nonstop
/Jenny

I allen

Skinnjacka: Acne
Tröja: sh
Jeans: Acne
Skor: Acne

Спутник the cat

Igår åt vi middag hemma hos Greg i hans väldigt fina lägenhet.
Katten Спутник


Jag
Greg

Cnythnik var populär
Kristallkronan
Teodor lagade grönsaker i ugn med halloumiost.
Gabriel och Greg

En Berlin Guide

Jag har bott i Berlin i lite över fyra månader nu (oj vad tiden går fort!) så tänkte att det var dags att sammanfatta en liten guide! Var inte rädda för att höra av er om ni kommer hit och vill träffas, hade varit jättekul i så fall!

 

Shopping:

1. Åk till Eberswaldestraße i Prenzlauerberg, där ligger det en del secondhandaffärer och cafeer. Framförallt på gatan Kastanieallee.

 

2. Oranienburgerstrasse, här hittar du många småbutiker, även lite mer exklusiva butiker. Finns även en del bra resturanger att äta på här med.

 

3. Kreuzberg, Bergmanstrasse. Här hittar du bland annat secondhand affären Coulors där du köper kläder per kilo, 14,99 kr kilot. Vilket blir ungefär 30 kr för en klänning. På Onsdagar mellan 11.15-15:00 är det happy hour och 30% på alla kläder i affären.

Coulors

 

4. I västberlin, Nollendorfplatz, Ahornstraße 2 ligger Garage, en secondhand butik med precis samma konccept som Coulors. På Onsdagar är det happy hour här mellan 11-13

 

5. Frankfurter tor, Humana secondhand. Ungefär som myrorna, stor secondhand i fyra våningar. Tycker dock att priserna är lite väl höga. De har ganska många butiker här i Berlin men dettta är den största.

Humana

 

Marknader:

1. Mauerpark market, rätt rolig marknad, där det mest finns skräp att köpa men där är alltid fruktansvärd mycket folk när det är bra väder.  I gräset utanför marknaden anordnas kareoke med super mycket publik och annat kul. (Söndagar)

Chillar lite i gräset

Kareoke publiken! Ska sjunga där någon gång om jag vågar.

 

2. Klädmarknad på Arkonaplatz, ligger väldigt nära Mauerpark, däremot är den här marknaden betydligt bättre om man vill fynda. (Söndagar)

 

3. Klädmarknad på Boxhagener platz. (Söndagar)

 

4. Turkish market, kottbusser tour. Här finns billig mat och en del tyger och sytilbehör. Trevligast brukar vara att köpa lite mat och sätta sig på bryggan längs kanalen och picnica. (tisdagar och fredagar)

Turkich market


5. Winterfeldtmarkt – Onsdagar 08.00 -14.00 och lördagar 08.00 – 16.00.

 

Gå ut:

 

1.Golden gate, ligger ungefär vid Jannowitzbrücke, gå dit på en torsdag, då är det fest!

Utanfär Golden Gate

 

2.Lovelight, som ligger på simplonstrasse, billigt och bra!

Love Light

 

3. Villa de grenade ligger i ostkreuz, flera våningar och dansgolv. Gå dit! Ni hittar även about blank precis i närheten, även det en bra klubb.

 

4. Raw tempel, även det ligger i Friedrichshain, Revaler strasse, tycker det är lite väl turistigt. Men på tisdagar är det rätt bra.

Utanfor raw tempol

5. Berghain, Sjuk klubb, med galet ljudsystem. Bästa tiden att gå dit är tydligen kl 11 på förmiddagen på söndag

Berghain

 

6. Stadt BAD wedding. Fet lokal, dock har de inte klubbar där så ofta.

 

7. Dr Pong. En bar/klubb där man dricker öl och spelar bordpingis, Prenzlauerberg.


Dr Pong

 

Får tilllägga att den vanliga tiden att gå ut här är 3-4 på natten. Ta inte heller med dig kameran när du ska gå ut, man brukar ändå aldrig få fota någonstans. Väldigt synd.



Övriga saker som jag tycker ni kan kolla in:



Tempelhof: En gammal flygplats som nu används som park. Och världens största! Större än central park.

 

Kunsthaus Tacheles - Ett lite annurlunda museeum som ligger på Orangenburger strabe, kan vara rätt kul att kolla på om man är i krokarna. 

Tigergaten- Har faktiskt inte varit där själv än, det är i alla fall en stor park i mitten utav Berlin som ska vara väldigt fin!



Så det var nog allt, rätt basic guide. Kommar att lägga till fler tipps här under tiden som går. Ni hittar denna guide under kategorin Berlin. Hoppas att det kan vara till hjälp!



/ Jenny.


NEKLO HERE WE COME!


Jag har bott i Berlin i fyra månader och ända sedan jag flyttade hit har jag jobbat med att sy kläder till mitt och Martins företag Neklo. Vi är tre personer som står bakom Neklo, det är jag, Martin och Gabriel. Vi har startat en webshop där vi säljer dessa kläder. Neklo är de kläder som jag har sytt, alla dessa kläder är gjorda utav återvunnet material och secondhand kläder. Varje plagg ar unikt, det finns alltsa bara ett exemplar utav varje klänning!
Vi säljer även utvalda secondhandklader. Fram till den 1a februari ar det fri frakt på allt, så passa pa att shoppa loss! Här är adressen: www.neklo.se
Jag hoppas att ni tycker om det! Lämna gärna kommentarer, kan vara skönt att få lite kretik på sitt arbete. Så sluta vara sa tysta nu och säg vad ni tycker?!
Ni kan även hålla er uppdaterade om nya varor och annat kul via facebook HÄR!
/Jenny

Me

Foto by Masaya
/Jenny

Olfa & Olken

Min vän Greg målade den här tavlan till oss i julklapp!

Steven's Big Gay Hanukkah Extravaganza!

I torsdags var vi hemma hos Steven som bjöd på Hanukkah kalas!
och god mat!
Hanukkah ljusen tändes

Vi bytte julklappar, jag fick ett kaleidoskop!
Såhär fint såg det ut om man tittade inuti
Discobollen kom fram
Jag och Gabriel
Steven och jag
Sen flyttade vi oss alla till sängen
Stevens fina rumm!
Och lampa

/Jenny

Best foto crew ever

Fotograf Malin
Teo, Steven och jag
Jag, Teo och Steven
Gabriel och jag
Malin
Idag fotade vi andra omgången utav alla kläder till hemsidan. På tisdag får ni se bilderna!
/Jenny

Daniel I miss you!


Godmorgon!

Frukost: Omelett med sallad och toast! MMM!

Snön har kommit här med

Igår drack jag min första glögg det här året och den var svensk och ljuvlig! Första snön har kommit här med och jag börjar känna lite julstämning.
/Jenny.

Längtar efter våren

Nu när det är fullt med snö utanför fönstret längtar jag efter våren! Här är bilder från första månaden då vi precis flyttat till Berlin.
/ Jenny

hey you!

Det här hade jag på mig idag när jag och Gabriel gick på stan. Nu ska jag börja laga middag för snart kommer det lite hungriga vänner till vår nya lägenhet och äter!
Jacka: Oasis
Klänning: Ali davoodi by friends
Skor: Acne
/Jenny

Hej lördag!

Hej! Kan ni inte berätta lite om hur det är hemma? Vad ska ni göra ikväll? Hur ser snön ut? Och sånt. Har lite hemlängtan förstår ni.
/Jenny

Var tionde pingvinpar är gay.


I fotoautomaten


Sweet sweet white

Igår flyttade vi ut ur vår lägenhet. Här är det så att man måste måla om väggarna innan man flyttar ut, så det var det vi gjorde hela dagen! Nu bor vi i en ännu finare lägenhet några kvater bort och när vi vaknade i morse var gatorna pudervita.
/Jenny.

Lejonman

Idag är det 10 minus ute då drömmer vi om höstsolen!
/Jenny

RSS 2.0