Nerstängd

Vi har tröttnat redan efter två dagar. Antagligen är detta slutet för den här bloggen, men det finns en liten möjlighet att den återupptas därför behåller vi inläggen.
Anledningar till att vi lägger ner:

Jag ORKADE inte längre!

Hejdå!

164927-34

Här är lite outfits pics ifrån våren 07:

image73

RL
FK
Puma sneakers

image74

Sh trench
Velour tisha
Riley fett insydda byxor
Puma sneakers

image75

Burburry trench
Sh tröja
Hm skjorta
Reley brallor
Puma

I was so casual!

Im raped

 

Kan inget annat än att haka på den manliga modetrenden, att tracka på velour.

Velour har enda sedan mitt intresse för kläder uppkom för ungefär två år sedan varit mitt favoritmärke, typ för att ett sånt borde man ju ha. Det började med att en vän tog med mig till den gamla flaggskeppsbutiken Nostalgi i Vasastan. Där låg den perfekt, en bit utanför centrum och skapade en slags egen värld. Skön musik när man klev in, basisten som spelar med Timo Räisänen satt som en riktig rockstjärna med en cigg och en kopp kaffe i handen.


På så sätt slapp man se varenda Bonnläpp och random chic springa omkring i märket. Enda chansen för dessa att få tag i min alldeles egna diamant var att hitta något äldre fult plagg på lager 157. Annars var man förskonad ifrån att se velour bäras upp på förskräckliga vis.

Jag utvecklade min stil och mitt sinne för kläder och insåg för något år sedan att Velour kanske inte var så snyggt som resten utav de svenska modemärkena i 1000 kronors klassen, utan mer en lite sämre variant som försökte vara lite speciell och se ut lite som Dior. Trots det övergav jag inte mitt hjärtemärke. Jag höll hårt fast trots att jag var relativt trött på rutiga skjortor och svarta jeans. Sedan blev det inte bättre utav att Nostalgi skulle envisas med att sälja Schmoove skor(okey de var as coola när man såg dem för tre år sedan, men man växer ifrån sådant, schmoove är fashion fjortisens skomärke nr 1)


Sedan flyttade Velour ifrån Nostalgi. Sorg.

Nu syns Velour på varenda blondin i varje Idrottsklass. Okey så illa är det inte, men visst är det vanligare. Jag bryr mig inte speciellt mycket dock, bla tycker jag att Velour har blivit snyggare sedan jag började följa märket

Så jag har inte övergett mitt favoritmärke nr 1, trots att det inte är så snyggt som jag vill inbilla mig själv. Jag förskönar det hela helt enkelt. Velour är Göteborg, en del av mitt klädintresses historia, och kommer alltid finnas där på något sätt.


Men nu känns det tommare än någonsin. Jag kan inte lita på velour. Vad håller de på med?

Ta en titt på dessa två bilder:
image63
Raf Simons AW 03

image64
Velour SS 08

En rakt av kopia utav Raf Simons ifrån AW 03 har de producerat till våren. De har dock ändrat på den sista lilla figuren och satt den längre upp samt flyttat ett utav strecken längs fyrkanterna till ett annat ställe. Som att man inte skulle märke det.

-   "ja jag vet, den här tröjan är jävligt snygg, vi coppar den rätt av men flyttar på några sträck så märker ingen något, och gör dem det kan de inte fälla oss för något"


Varför skall man köpa ett märke som Velour, som vill vara lite lätt lyxigt kanske 50% billigare en Raf Simons, när det visar sig att det snarare är en dålig kopia utav liknande designmärken?

Velour kan inte skylla det hela på att man inte skulle ha sett Rafs tryck på den tröjan utan att man tagit inspiration ifrån den här symbolen:

image66
-som Raf Simons antagligen gjort ifrån början.

Nej för om man hade gjort det, så skulle man inte flyttat på hakan på figuren, ja för ni kanske ser att det föreställer ett mänskoansikte i profil.

När velour ändå skulle coppa tröjan vore det bättre att sno trycket rakt av än att ändra på lite saker, det framstår nu bara ännu tydligare att man har försökt undfly en upptäckt utav detta. Det hade varit bättre med en exakt kopia utav bauhaus märket, så kunde man sagt att man tagit inspirationen därifrån.


Jag lämnar er inte Velour, kanske till och med köper tröjan, den är snygg. Men visst tappar jag förtroende. Trodde Velour var tillräckligt proffsiga att designa sina kläder och tryck helt själva. Visst får man ta inspiration men det här är att gå för långt!


Jag var först med dessa glajjor. Nu är de förstörda.

164927-42


Finanskandic solglasögon som bars när solen tittade fram.
Skjorta 2hand
Acne
Väska 2hand


little by little omg you gonna take my breath away

Har vikit fisklådor i Göteborgs hamn den här helgen. Jag luktar fisk. Det luktar gott.164927-38Rock ifrån HM
Kosfta Pringle
Lacoste
Skjorta HM
Mössa Ragtime Lady
Acne
Clarks

First day in school, coolare att skriva på engelska jag vet

Sportlovet är skit om man inte är nån överklass kid som får åka till någon glassig alpor.

Releasing the party

Klockan 19:05 idag länkades den här bloggen för första gången och är nu offentlig och tillgänglig för allmänheten. Kan tänkas att någon har besökt bloggen redan innan idag. Men nu är den offentlig på riktigt.

Historia är skriven!

164927-34

Happy man

 

Tog en sväng in till Göteborg för att träffa en gammal vän. Under tiden passade jag på att kolla om rean i Göteborg fortfarande hade något vettigt att erbjuda. Jämte Viktoria Arena gick jag in i en Ecco-affär och där hittade jag ett par mörkbruna Loake-boots. Jag slog till direkt och gick glad ut ur affären.

Tänkte att en sväng förbi Weekday trots allt kunde vara något värt.
Väl inne på Weekday hittade jag ett par Acne-kängor i min storlek, de var det sista paret och de reades ut med den otroliga rean på 75 %!.
Jag ställdes inför ett svårt dilemma. Antingen fick jag lämna tillbaka min Loake-boots som visserligen var snyggare än Accne-kängorna men dubbelt så dyra. Eller så skulle jag kunna skita i Accne-kängorna och behålla Loake bootsen.
Det slutade med att jag tog mig tillbaka till Ecco affären och lämnade tillbaka bootsen.

Tillbaka till Weekday och där köpte jag kängorna (3000-75%).164927-33


Jag är en lycklig man!

Fiesta, spanskt tema oförglömligt
164927-32


Kavaj köpt ut av en kompis 
HM
Acne
Boots Clarks.


Sampdoira vs Genoa ftw

Jenny och Martin tog en seccond-hand runda. Vi besökte Emaus, Rödakorset och Drängstugan. Den sista nämda bara för att vi tog fel buss och hamlade mitt ute i landet. Då passade vi på att besöka detta place utan lyckat resultat. Inget av ställena låter väl något vidare, men man kan hitta lite saker trots allt. Och det är en lycka svår att beskriva när man så gör.164927-27

164927-24

Duffel:Top shop
Tröja: Myrorna
Jeans:Acne
Skor:Ragtime
Väska: Vintage


Olfa bar:164927-23

 Trench Vintage
Skjorta HM
Jeans Acne insydda
Väska vintage
Boots Clarks


 


MäCktiga Dior

164927-19´164927-16

image62
MMMM

Fucking melodifestvial

164927-5Så här såg jag ut idag under en sväng till Göteborg
Pälsmössa vintage
Trench Velour
Törja Hm merino brun
Kofta vintage
Skjorta Vintage
Jeans Acne
Boots Clarks(på den lilla bilden syns fel slags skor)
Väska vintage


Igår besökte jag och Olken melodifestivaen(fick fribiljetter)l. En festival som mest verkar gå ut på att göra reklam för SVT. En tjock gubbe som hetsar publiken så fort Kristian Look tar en sväng till greenroom "komigen nu klappa händer så de som kollar på tv får se hur bra stämning det är här"
Kristian look är en fin man för övrigt, och det var kul att de två bästa låtarna gick vidare.

Brukar ofta känna ett starkt förakt gentemot melodifestivalen. Massa svenniga artister som bara gör sin musik för att sälja, låtar som inte betyder ett smack och människor med hemska kläder som i reklambladen skall envisas med att berätta vilken designer som gör de bästa kläderna.
Men med tiden efter att ha sett alla programmen under turnén kan jag inte låta bli att tycka om tillställningen, och det finns faktiskt någon få gång något av värde, en man som får till outfiten eller en låt som är rätt bra.RSS 2.0