Intervju från Göteborg Nonstop!


Neklo från Berlin till Sverige

2010-12-17 av Nico

Hennes smeknamn – Olken – baklänges blev Neklo. ”Det låter bättre” menar Jenny Brittberg, grundaren av webshopen och märket som säljer secondhandkläder och remake klänningar från Berlin.

Sommaren 2009 liftade hon och en kille vid namn Gabriel som hon träffat 2 gånger tidigare, ner till Berlin, låste in sina väskor på Alexanderplatz och gick ut i natten med 1000 svenska kronor på fickan. De träffade en tysk grafiker som erbjöd dem att stanna över natten men som blev två veckor. Ett år senare bor de nu i Berlin, driver sajten Neklo och verkar ha det helt okej.  ”Vi trivs bra här, känns kreativt och så” säger Jenny.

Jenny, Gabriel och Jennys bror Martin utgör arbetsgruppen bakom Neklo med Berlin som utgångsläge. ”Martin har sedan starten varit i Indien men han ska ansvara för herravdelningen som strax drar igång, dessutom så driver vi bloggen olfa ihop” berättar Jenny.

Utöver sajten så hänger de mest runt i Kreuzberg och Prenzlauer Berg, käkar döner och går på ryska restauranger. ”En favoritgata är annars Weserstrasse i Neukölln, den är ungefär som Andra lång och ligger ungefär fem minuter från våg lägenhet, vilket inte gör den sämre precis.”

Att beställa en klänning från Neklo fungerar ungefär som att beställa en klänning från H&M. Skillnaden ligger i att varje plagg bara finns i ett exemplar och att allt sys och paketeras i Berlin. ”Vi ger alla möjligheten att få de plagg de är intresserade av sydda efter deras egna mått vilket är en stor fördel då varje klänning är unik”.

Neklo startade för bara några veckor sedan men har ändå ambitionen att öka utbudet och utveckla verksamheten. ”För tillfället är vi en rätt liten verksamhet eftersom att det bara är jag som syr” förklarar Jenny. ”Men något som jag rekommenderar till andra om de ska starta eget är att flytta! Du kommer iväg, kan koncentrera dig och förhoppningsvis jobbar du i en mer kreativ miljö.”

www.neklo.se

________________________________________________________________________

Artikel från Göteborg Nonstop
/Jenny

Kommentarer
Postat av: Mira

vilken fin intervju! fina foton och fina klänningar. martin berättade att det var svårt att fota utomhus nu när det är så kallt, det ni kan göra är att investera i en extern blixt (kostar inte så överdrivet mycket), det kanske inte blir samma mjuka ljus som det blir av det naturliga ljuset visserligen men i vilket fall!

2010-12-18 @ 15:21:03
URL: http://365days.devote.se
Postat av: Anonym

Vad roligt! Imponerad!

2010-12-18 @ 19:06:45
Postat av: fanny

vad roligt! underbar historia, ni är så grymma

2010-12-19 @ 01:52:21
URL: http://fotarfarbrorn.blogg.se/
Postat av: Anonym

hur jäkla häftigt som helst!

2010-12-19 @ 13:44:11
Postat av: Anonym

coolt!

2010-12-19 @ 22:24:22
Postat av: joni

Vi borde ses och äta på en rysk resturang när jag far dit i Januari, inte sant. Hej och hå så det kan gå.

2010-12-21 @ 10:24:12
URL: http://rationalisten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0